L’Àrea Municipal de Turisme de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha convocat els restauradors de la localitat per tal de presentar-los el projecte de Ruta Gastronòmica Sostenible i copsar les opinions dels professionals a l’hora de complementar el plantejament inicial de l’empresa Estratègic, adjudicatària del projecte en col·laboració amb TourisLab, empresa que assessora l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar en el Pla de Sostenibilitat Turística.
La Ruta Gastronòmica Sostenible és un projecte que pretén estructurar i promocionar una proposta turístico-gastronòmica que posi en valor la gastronomia local i el peix de la Cala, amb l’objectiu de projectar una imatge conjunta i un posicionament conjunt de destinació gastronòmica.
El projecte contempla la creació del Gastromapa de l’Ametlla de Mar, amb informació segmentada per tipus de servei, de públic, de productes, etc., que ajudi a promocionar el peix i els productes autòctons i crear nous arguments per captar clients. També contempla la creació d’un club de competitivitat de la cadena de valors com a punt de trobada entre tots els agents implicats, ja siguin pescadors, restauradors, sector turístic, etc. María José Castellano, considera que, “el projecte pot ser un nexe d’unió pel sector de la restauració local, alhora que una oportunitat per crear un relat que ens permeti posar en valor els productes locals i potenciar la cultura dels productes de temporada”.
A partir de la Ruta Gastronòmica Sostenible i el Gastromapa, es pretén inspirar i seduir amb l’oferta de diverses propostes que se sustenten per exemple en el paper que ha de jugar el futur Espai Cuina de Mar, però a més, també pretén crear experiències gastronòmiques als restaurants, jornades i escapades gastronòmiques lligats als productes de temporada i tenir sinergies amb altres productes turístics ja engegats com el Tuna Tour o l’Efímurs.
Finançat pels fons Next Generation dins del Pla de Sostenibilitat Turística “La Cala més natural”, el projecte Ruta Gastronòmica Sostenible s’ha adjudicat per 27.000 € i hauria d’estar enllestit abans del pròxim estiu.